Ποιοι είμαστε

Γλυκερία Μάρτου

Η Δρ. Γλυκερία Μάρτου γεννήθηκε στην Καβάλα το 1976. Μετακόμισε στον Καναδά το 1994 όπου και τελείωσε την ιατρική της εκπαίδευση. Αποφοίτησε με άριστα, αποκτώντας BSc και MSc πτυχία στη Βιολογία από τα Πανεπιστήμια του Waterloo και Toronto, αντίστοιχα. Στη συνέχεια έγινε δεκτή στη γνωστή Ιατρική Σχολή Michael G. DeGroote, στο Hamilton, Οντάριο του Καναδά, από όπου και αποφοίτησε το 2003. Ολοκλήρωσε ένα έτος κλινικής έρευνας στην πλαστική χειρουργική στο νοσοκομείο Παίδων του Τορόντο πριν ξεκινήσει την ειδικότητά της στο Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου του Τορόντο, την οποία ολοκλήρωσε το 2010. Ακολούθησε εξειδίκευση 13 μηνών σε Κρανιοπροσωπική και Μικροχειρουργική Επανόρθωση επίσης στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο κοντά σε παγκοσμίως γνωστούς πλαστικούς χειρουργούς, Dr. Oleh M. Antonyshyn και Dr. Joan E. Lipa. Εργάστηκε στο Μονάδα Μαστού Louise Temerty στο νοσοκομείο Sunnybrook για ένα χρόνο. Με την επιστροφή της στην Ελλάδα το 2013, ξεκίνησε το ιδιωτικό της γραφείο και ίδρυσε την αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση «Λωτός» με στόχο την ενημέρωση και υποστήριξη για την αποκατάσταση μαστού.
Οι σπουδές της είναι αναγνωρισμένες από το Βασιλικό Κολέγιο Ιατρών και Χειρούργων του Καναδά και είναι fellow of EBOBRAS. Είναι μέλος της Καναδικής, Αμερικάνικης και Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικών Χειρουργών. Eξειδικεύεται στην αποκατάσταση μαστού. Επίσης, ασχολείται με αισθητική χειρουργική προσώπου, στήθους και χειρουργική σώματος, ιδιαίτερα έπειτα από απώλεια κιλών.
Η Δρ. Γλυκερία Μάρτου ζει στη Νέα Σμύρνη, είναι παντρεμένη και έχει δύο γιους. Της αρέσει να ταξιδεύει και στον ελεύθερο χρόνο ασχολείται με το χορό.

 

 

Κωνσταντίνα Δημητροπούλου

Η Κωνσταντίνα Δημητροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα . Αποφοίτησε το 2004 από το ΤΕΙ Αισθητικής και Κοσμετολογίας της Αθήνας και είναι μέλος του Συλλόγου Αισθητικών Επαγγελματιών Ελλάδας (Σ.ΕΠ.Α.Ε). Οι σπουδές της συνεχίστηκαν στην Αγγλία από όπου απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα (MSc) από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου το 2009. Κατά την διάρκεια της εργασιακής της εμπειρίας έχει συνεργαστεί με σημαντικούς χώρους στον τομέα της Αισθητικής όπως SPA του Tharroe Of Mykonos 2006-2007, το La Prairie Luxury Treatments 2007-2009 , ως υπεύθυνη αισθητικός στο SPA του Athenaum Intercontinental Hotel την περίοδο 2010-2011. Από το 2009 παράλληλα με την εργασία της παραδίδει μαθήματα ως εκπαιδευτικός σε ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης και επαγγελματικά λύκεια. Έχει παρακολουθήσει και έχει κληθεί κι ως ομιλητής σε διάφορα συνέδρια αισθητικής και κοσμετολογίας τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

 

 

Βασιλική Ζαχαριά 

Η Βασιλική Ζαχαριά γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Τμήμα Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με εξειδίκευση στον τομέα Κλασικής Φιλολογίας. Από το 2008 εργάζεται στο διαιτολογικό γραφείο nutrimed Κολωνακίου, ως υπεύθυνη γραμματειακής υποστήριξης, ενώ παράλληλα και από το 2012 εκτελεί και χρέη  υπεύθυνης επικοινωνίας και ανάπτυξης στα Elements Day Spa.

 

 

 

Παντελής Αντωνίου

Ο Παντελής Αντωνίου, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Το 1990 αποφοίτησε από το Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο Πειραιά και εισήχθη ως Πρωταθλητής Υδατοσφαίρισης στο ΤΕΦΑΑ Αθηνών. Αποφοίτησε το 1998 με ειδικότητα στην Υδατοσφαίριση. Παρακολουθεί και ενημερώνεται όλες τις σύγχρονες τάσεις της άσκησης στο χώρο των γυμναστηρίων και την άνοιξη του 2012 ολοκλήρωσε με επιτυχία την παρακολούθηση των σεμιναρίων TRX, λαμβάνοντας την αντίστοιχη πιστοποίηση.

Στην πτυχιακή του εργασία ασχολήθηκε με την σημασία της διατροφής κατά την προετοιμασία, τον αγώνα και την αποθεραπεία ενός αθλητή υδατοσφαίρισης. Επίσης αναγνωρίζοντας τη σημασία της συνδυαστικής επίδρασης άσκησης και διατροφής στον καλύετρο έλεγχο βάρους, το 1997 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στον τομέα της διαιτητικής στα ΤΕΕ Αυγερινοπούλου.

Παράλληλα, παρακολουθεί συνέδρια διατροφής και άσκησης. Αρθρογραφεί τακτικά στον ημερήσιο εβδομαδιαίο και περιοδικό τύπο. Ασχολείται με την αλλαγή διατροφικής συμπεριφοράς, στο πλαίσιο της αλλαγής της φυσικής δραστηριότητας, στην απώλεια και διατήρηση του βάρους, ενώ σε συνεργασία με τον διαιτώμενο προτείνει το καταλληλότερο πρόγραμμα άσκησης ανά περίπτωση.

Ως αθλητής έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελλάδος (1988), το πρωτάθλημα Β Εθνικής (1991),ασημένιο μετάλλιο εφήβων (1987), χάλκινο μετάλλιο Α2 Εθνικής (1992),χάλκινο μετάλλιο στο Στρατ. Πρωτάθλημα (1999) καθώς και άλλες μικρότερες διακρίσεις. Ασκεί το επάγγελμα του προπονητή από το 1992. Έχει εργαστεί στον Εθνικό Πειραιώς ως προπονητής κολύμβησης 1992-94, ως προπονητής υδατοσφαίρισης στον Πανιώνιο Γ.Σ.Σ 1994-98 και 2000-01 στον Κ.Ο. Ποσειδώνα Ιλισίων 2001-07, στον Εθνικό Πειραιώς 2007-08 και πάλι στον Πανιώνιο από 2008-11.Με την επιστροφή του στην ομάδα της Ν. Σμύρνης κατακτά το πρωτάθλημα Ελλάδος παίδων (2009) ενώ την σεζόν 2010-11 κερδίζει δύο τρίτες θέσεις στα πρωταθλήματα Ελλάδος παίδων και Ν. Γυναικών.